Дісталися аж Кіліманджаро

Шестеро киян, давніх друзів і любителів мандрів, цього тижня повернулися з Африки. Там хлопці підкорили найвищу вершину чорного континенту – Кіліманджаро, і  встановили на ній прапор нашої помаранчевої революції.

Найцікавіше те, що молоді люди, які захоплюються екстремальними подорожами, зробили це у ніч з 21 на 22 листопада, тобто під час другого туру виборів президента України.

Один з них – підприємець Євген Варягін, розповів, що коли підіймався на вершину Кіліманджаро, його дружина була на майдані Незалежності.

«Як всі нормальні, інтелігентні, виховані люди, які хочуть жити в демократичній країні, – підтримав товариша співробітник банку «Національні інвестиції» Тарас Лісовий. – Наше підняття з прапором було швидше розвагою, громадян-ський подвиг, звичайно,  здійснили люди на Майдані в Києві».

Хлопці розповіли, що багато людей в Танзанії знають про помаранчеву революцію в Україні. На одній із баз, дізнавшись звідки мандрівники, місцеві рятувальники одразу сказали, що знають про Україну, бо там революція. Дорогою додому вони завітали на острів Занзібар, де господар одного з ресторанів, як з’ясувалося, теж уважно стежив за подіями в Україні.

«Якщо потрібно буде експортувати революцію в Танзанію, то вже маємо деякі знайомства», – пожартували альпіністи. Наступного ж року хлопці збираються підкорити гору Мак-Кінлі на Алясці або перуанські Анди. Усе залежатиме від того, чи будуть гроші, бо  свої сходження на світові вершини молоді кияни здійснювали за власний кошт, не сподіваючись на чиюсь допомогу. Ніч з 26 на 27 грудня друзі планують провести на майдані Незалежності, щоб разом з усіма українцями відстояти свій громадянський вибір.

На знімку: учасники експедиції встановлюють прапор на Кіліманджаро.