Ялинонько, засвітися!

На прикрашеному майдані Незалежності біля головної новорічної ялинки сьогодні відбудеться театралізоване феєричне дійство «З Новим Роком, Україно!».

Святкування супроводжуватимуть народні обряди: колядуваннями, іграми «Коза» та «Коляда» у виконанні художніх аматорських та кращих фольклорних колективів міста.
Святкування на майдані Незалежності розпочнеться о 17.00 парадом казкових персонажів «На площі і в кожній оселі збираймося в колі веселім». Їх змінять снігуроньки – учасниці відбіркового туру «Євробачення-2005». Виступлять чоловічі гурти «Козацькі забави» та «Козацькі витівки», фольклорний ансамбль «Червона калина». Народна артистка України Ольга Крюкова на семи мовах привітає киян і гостей з настанням новорічних свят та проспіває композицію з іноземних шлягерів.

Близько 18 години прозвучить ревю-запрошення від казкових персонажів, учасників новорічних вистав київських театрів (Молодого театру, Театру драми та комедії, Театру оперети) та міських новорічних ялинок.

Кращі дитячі та юнацькі колективи Києва й України почнуть свій виступ після  18 години. Театр Українського фольклору «Берегиня» – учасники програми «Крок до зірок», фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина», Театр пісні «Світ чудес», Самая-Т і хореографічний ансамбль танцю «Юність».

Срібний дощ над Майданом проллється за п’ять хвилин до сьомої.

Планується, що в цей же час гостей біля головної ялинки вітатимуть голова Верховної Ради Володимир Литвин та Київський міський голова Олександр Омельченко.

30-метрова лісова красуня спалахне різнокольоровими вогнями близько восьмої вечора. Потім прозвучать фанфари, і небо розквітне  святковим феєрверком.
А завершиться дійство сюжетним феєрверком «Казковий сад». Діти, запрошені цього вечора до ялинки, на Майдані, отримають новорічні подарунки.