Чарівне озеро «Акуена!»

Вийшла дебютна платівка групи «Акуена!» з однойменною назвою. «Незважаючи на ситуацію в країні та зниження рівня продажу музичної продукції, ми вважаємо, що саме зараз альбом актуальний: людям потрібен позитив, який і несуть наші пісні», – запевняють музиканти.

У день презентації платівки, 17 грудня, групі виповнилося сім місяців. Саме тоді вони почали репетиції, і вже через десять днів дали перший концерт. Рік тому, Сергій Смирнов, лідер групи та екс-бас-гітарист «Грін-грей», написав пісню «Марс», яка є і на дебютній платівці. Крім того, актуальна композиція під назвою «Новий рік». «Новий рік ніхто не відміняв, і тому треба веселитися, – каже Сергій. – Революція – явище доволі виснажливе, і тому важливо не втратити себе через ці події, а залишатися спокійним, виваженим та готовим до Нового року. Святкувати ми будемо в Києві, хоча друзі їдуть у різні кінці світу: хто у Карпати, а хто – у В’єтнам».

Хоча й обкладинка диску «Акуена!» витримана у зелено-жовто-червоних кольорах – кольорах Ямайки та реґґі – музиканти кажуть, що вони лише «відштовхуються» від цього музичного напряму, а насправді грають музику закоханих та щасливих людей. «Загалом же реґґі – це музика свободи, але не бойова, а дружня та щаслива, – розповідають «акуенівці». – Думаю, що справжні ямайці були б у захваті  від мітингу на майдані Незалежності».

Музика ж «Акуени!», на думку її творців, покликана допомагати людям, а ще – дарувати світло та відпочинок. «Якщо ви закохані, ця музика підтримає ваші почуття, якщо ви в пошуку чи невизначеності, вона підкаже вам шлях, якщо вас дошкуляють проблеми, ця музика допоможе вам розслабитися, відпочити та прийняти правильне рішення», – кажуть вони. Назву ж «Акуена!» взяли з міфів перуанських індіанців – так називається чарівне озеро посеред неба, викупавшись у якому, кожен набуває сили та молодість.
Пісня  «З днем народження, Україно!» була написана під враженням того, що учасники «Акуени!» завжди вітають одне одного з днем народження англійською пісенькою «Happy Birthday». «Я хотів, щоб з’явилася своя святкова композиція зрозумілою мовою, – каже пан Смирнов, – також ця пісня порушує проблему громадянина України, нагадує про його права та обов’язки. Від кожного з нас залежить, чи щасливі люди в Україні. І якщо хтось прагне щось змінити, треба починати із самого себе».