Їхали в трамваї мама, я і тато…

Перший заступник начальника Головного управління промислової політики, транспорту і зв’язку КМДА Іван Шпильовий повідомив про масштабний проект столичних транспортників: вивчити пасажиропотік у київському громадському транспорті, щоб поліпшити перевезення пасажирів. Востаннє нас у автобусах, тролейбусах, трамваях перелічували майже чверть століття тому – 1980 року.

Робота розпочалася із трамваїв, але невдовзі пошириться на всі види міського пасажирського транспорту, зокрема й маршрутки. У столиці близько 500 маршрутів і 4 тисяч зупинок. Майже 7 тисяч обліковців не лише лічитимуть пасажирів, а й у спеціальних бланках фіксуватимуть «віковий і пільговий» склад користувачів громадського транспорту. До підрахунків залучать наймобільніших киян – студентів.

За словами пана Шпильового, дані вивчатимуть до квітня 2005 року. Рекомендації фахівців за результатами підрахунків допоможуть вдосконалити маршрутну мережу міста. А також вивчити, чи приховують доходи приватні перевізники. Тож деякі «непопулярні» маршрути можуть скоротити, а нечесних приватників попросять піти.