Снігуроньки запрошуються на бал

Надсилаючи у школи-інтернати для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запрошення на Всеукраїнський конкурс «Снігуронька року», Міжнародний благодійний фонд Святої Марії вже не пояснює директорам цих навчальних закладів, хто саме має прибути у Київ на зимове дитяче свято.

Умови конкурсу відомі давно, адже цьогорічне дійство, яке розпочнеться завтра у Національному академічному театрі опери і балету імені Т.Шевченка, вже сьоме поспіль.
Конкурс «Снігуронька року», що проводиться під патронатом Київського міського голови, президента Асоціації міст України і громад Олександра Омельченка, поєднав у собі кілька заходів. Це майже місяць відпочинку у чудовому приміському санаторії «Перемога» у Ворзелі, екскурсія по найвизначніших місцях Києва, культпохід у цирк. А ще уроки вокалу, драматургії, хореографії, модельного мистецтва. «Снігуронька року» – це своєрідна вистава, а сцена, на якій вона відбуватиметься, – ще й подіум, де талановиті школярки демонструватимуть свої прекрасні бальні сукні.

До столиці на початку грудня прибули на конкурс вихованки шкіл-інтернатів із чотирнадцяти областей України, Автономної Республіки Крим. Із Києва дівчатка повернуться принцесами з титулами «Загадковість», «Чарівність», «Мрія», «Надія», «Симпатія», «Срібний голос»… Одна з них стане найголовнішою – «Снігуронькою-2005». Саме їй передасть корону переможниця минулорічного конкурсу Аня Жук із Канева. Для всіх учасниць конкурсу підготовлено цінні подарунки. Для головної Снігуроньки – це телевізор.

Відомі естрадні співаки підготували для юних конкурсанток найкращі пісні. А ввечері разом із киянами та гостями столиці титуловані українські снігуроньки побачать, як запалюватимуть на майдані Незалежності вогні головної ялинки України.

Початок новорічного дійства на франківській сцені о 12 годині.