Готель «Хрещатик» приватизовано

Мережа ресторанів «Світова карта» заявила про купівлю в партнерстві з колишнім динамівцем Кахою Каладзе готелю «Хрещатик», який перебував у комунальній власності. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на одного із засновників «Світової карти», американця Майкла Дона.

За словами пана Дона, готель куплено за 45 мільйонів гривень, з яких близько 75 відсотків становлять кредити українських банків. Він повідомив, що переговори та процедура продажу готелю тривали півтора роки.

Нові власники планують провести реконструкцію «Хрещатика» без його закриття, довести до класу «4 зірки» і перетворити на готель бізнес-класу з багатофункціональним конгрес-холом. Планується, що на ремонтні роботи європейські банки нададуть кредит у розмірі 25 мільйонів гривень. За словами Майкла Дона, землю нові власники готелю не викупили, оскільки це дуже дорого, а також розглядають стратегічну можливість знесення готелю і будівництва нового, площею 30-40 тисяч квадратних метрів.

Хрещатик», зведений 1990 року й реконструйований 2001-го, має загальну площу близько 10 тисяч квадратних метрів, 8 поверхів, 108 номерів на 150 місць, нічний бар, ресторан та конференц-зал на 70 місць. Коштує номер – від 490 до 910 гривень за добу.