Бюджет ухвалять у вівторок

Учорашнє пленарне засідання сесії Київради проходило незвично. У Колонній залі відбулися фактично розширені збори колегії КМДА та депутатів. Це була презентація бюджету Києва-2005, а також Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на наступний рік.

У тому, що ці найважливіші для життя столиці документи лише презентували, винна Верховна Рада. Адже, доки вона не ухвалить бюджет держави, Київ не має права ухвалювати свій. Тому після виступів заступника голови КМДА, начальника Головного фінансового управління Віктора Падалки, першого заступника голови КМДА, начальника Головного управління економіки Валерія Борисова та голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимира Присяжнюка депутати приступили до звичної роботи в сесійній залі.

Одразу було ухвалено рішення розділити засідання на дві частини, завершивши його у вівторок, 28 грудня, прийняттям бюджету. Учора ж на порядку денному були більш буденні, проте важливі питання. Скажімо, затвердження Програми розвитку та реконструкції водопровідного господарства Києва на період до 2010 року. Або про організацію заходів із регулювання чисельності та поширення окремих видів дикорослих рослин, що спричиняють екологічне забруднення Києва.

Докладніше про деякі ухвалені Київрадою рішення ми розповімо в наступних публікаціях. Що ж до бюджету, то парламент увечері таки схвалив його, черга – за Київрадою.