Перекидання зброї із Севастополя ймовірне

Застереження нардепа Григорія Омельченка в ефірі ТРК «Ера», що зброєю із складів  російського Чорноморського флоту укомплектовують загони донецьких бойовиків, оглядач «Вечірки» попросив прокоментувати директора Українського центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентина Бадрака.

На думку експертів центру, сказав він, теоретично це можливо. Чому? По-перше, режим доступу до баз російського флоту нічим особливим не відрізняється від, скажімо, режиму доступу до баз флоту українського. По-друге, жодних перевірок складів та кораблів ЧФ українська сторона  не може провести.

Що ж до політичного аспекту, то вітчизняні аналітики відкидають думку про можливість озброєння росіянами якихось українських формувань. Якби такі випадки підтвердилися, це боляче вдарило б по міжнародному іміджу Росії. Хоча, відверто кажучи, їй до цього не звикати. Втім, коментар, який ми отримали від офіцера у прес-центрі Чорноморського флоту РФ, який не побажав називати себе, категорично спростовує це повідомлення Григорія Омельченка. Але ж ми добре знаємо, що диму без вогню не буває.