Адміністрацію не розблокували

Нічим закінчилася вчора спроба представників громадянської кампанії «Пора» та двох судових виконавців виконати рішення Шевченківського районного суду Києва й демонтувати конструкції, які блокують під’їзд до будинку Адміністрації Президента на Банковій. Бо і пікетувальники, і міліція відмовилися це зробити.

Громадяни заявили, що серед них немає членів «Пори», вони – представники народу України, приватні особи, які за власною ініціативою здійснюють блокування Адміністрації і знімуть його тільки для того, щоб пропустити туди законно і чесно обраного Президента України.

Керівництво ж міліції, що охороняє Адміністрацію, сказало, що зняття огорожі не входить до їхньої компетенції й порадили звернутися до вищого міліцейського начальства.

Після цього судові виконавці документально у присутності свідків зафіксували факт ознайомлення «Пори» та її активіста Олега Радійчука з постановою суду, а також відзначили, що він робив спробу виконати її, але це йому не вдалося.

Виходить, що виникла непередбачена колізія, коли виконати рішення суду повинні ті, хто не має до цього жодного стосунку. «Пора» ж, щоправда, має намір порадитися з юристами і, можливо, також звернутися до суду. Правда, до кого вона апелюватиме, поки що не зрозуміло. Єдине, в чому можна бути впевненим, – чинний гарант до своєї Адміністрації більше не потрапить. Хіба що після 26 грудня і за бажанням та під контролем новообраного Президента. Сумний фінал десятирічного панування, чи то пак кланування...