Громадянська злагода проти психозу

Із заяви прес-служби Київської міської державної адміністрації

Народний депутат України Людмила Кириченко, яка представляє у вищому законодавчому органі держави фракцію «Регіонів», виступила на сесії Верховної Ради з «сенсаційною» заявою. Вона зокрема повідомила, що в Київській міській держадміністрації відбулася нарада з представниками охоронних фірм, які мають право носити зброю. Останні начебто формуватимуть загони для організації масових збройних безпорядків і зриву виборів Президента у Луганській і Донецькій області. Це висловлювання нардепа підхопили і розтиражували деякі ЗМІ.

Прес-служба Київської міськдержадміністрації заявляє, що такі заяви – не лише провокація, а й нісенітниці, позбавлені здорового глузду.

По-перше, київська міська влада відстоювала і відстоює громадянську злагоду в суспільстві. Свою виважену політику вона переконливо продемонструвала всьому світові у найскладніший для нашої держави період політичної кризи після другого туру президентських виборів. І ця позиція залишається незмінною.

По-друге, саме лідер Партії регіонів неодноразово наголошував, що його прихильники створюють загони, які готові їхати до Києва для «відстоювання» свого вибору. Про створення таких формувань із мешканців Донецької і Луганської областей свого часу говорила і сама Людмила Кириченко на сепаратистському зібранні в Сіверськодонецьку. Тому її теперішня заява з трибуни парламенту нагадує ситуацію, коли злодій, щоб відвернути увагу від себе, кричить «ловіть злодія».

По-третє, парламентська трибуна має використовуватися за призначенням, а не для дезінформації народу України та нагнітання політичного психозу. Скажімо, за словами голови Донецької обласної держадміністрації Анатолія Близнюка, «регіон за станом охорони здоров’я та екологічною ситуацією посідає у державі 26 місце, а за умовами проживання – 20». Це вже реальна, а не вигадана проблема, якою і варто перейматися народним обранцям.

Радимо політикам керуватися не кланово-партійними, а державними інтересами. Тоді їм не ввижатимуться у коридорах столичної держадміністрації натовпи «терористів», а в роботі київської міської влади – неіснуючі проблеми.