У подружньому «ярмі» гладшають

Учені дійшли висновку, що ті, хто одружується вдруге або холостякують, завдають шкоди своєму організмові й іміджу, повідомляє «Утро.ru».

У дослідженнях брали участь 40 тисяч американців віком 40 – 75 років. Хтось із них був одружений уже не вперше, хтось розлучений. З’ясувалося, що представники сильної половини людства втрачали колишню фізичну форму, щойно вдруге впрягалися в ярмо подружнього життя. Вони переставали стежити за фігурою, займатися спортом і зрештою мали солідне черевце. Однак тим, хто не зважився вдруге розпрощатися зі своєю свободою, велося не краще. Непогана фігура може зберігтися, зате вони починають більше курити і вживати алкоголю, що теж призводить до сумних наслідків.

Дослідники підрахували, що розлучені чоловіки вживають оковитої майже втричі більше від одружених, і якщо одружені чоловіки гладшають від домашньої їжі, приготованої турботливими жінками, то неодружені – псують шлунки у їдальнях та забігайлівках. А ще, за результатами досліджень, холостяки, на відміну від одружених, частіше впадають у депресії і піддаються частим змінам настрою.