А варта не дрімає

Революційне напруження вже спало. Зникли барикади біля Верховної Ради і Кабінету Міністрів. І лише Адміністрацію Президента ще оточено прихильниками Віктора Ющенка. Однак і там уже не так людно: в наметах залишилося кілька десятків осіб. Інші роз’їхалися по регіонах, щоб забезпечити там демократичні вибори.

Не чутно ні криків, ні скандувань, ні барабанного бою. Проте варта не дрімає. Міліціонерів також небагато: десь із п’ятеро беркутівців жваво жартують із помаранчевими дівчатами, які пригощають їх кавою. А от на розмови з журналістами у них табу – наказ начальства. За словами мешканців наметів, правоохоронці нетерпляче чекають, коли вже їх заберуть звідси.

– Вони такі ж українці, як і ми, – розповідає охоронець барикад Ігор. – Ми давно вже подружилися з ними, а інакше й бути не могло. Міліція робить свою справу, а помаранчеві – свою. У них професійний обов’язок, а в нас – громадянський.

Ігор на Банковій з 23 листопада і збирається залишатися тут до довгожданої перемоги.

Паркан на Банковій і досі нагадує помаранчеву плантацію.  Перехожі вже давно звикли до  такої атрибутики. І коли він зникне, вулиця стане буденною. Чекати залишилося недовго – всі сподіваються, що невдовзі облогу буде знято, і цією вулицею зайде до адміністрації новий законно обраний Президент України.