…Бо всі ми українці

У той час, як електорат та політичні сили розділилися на прихильників Віктора Ющенка і Віктора Януковича, деякі організації заявляють про свій нейтралітет. З-поміж таких – фонд «Наші діти», який започаткував громадський рух «Наші діти – Україна 3000».

Він не підтримує ні помаранчевих, ні синьо-білих. Лідер руху Сергій П’ятибок переймається проблемами юні. То ж він звернувся до обох кандидатів у президенти та поставив їм два запитання: якими засобами новий президент врегулює після виборів критичну ситуацію в країні і як він налагоджуватиме діалог із стороною, яка програє?

Рух виступає за дружнє суспільство, соборну Україну, спілкування без меж, суперечок, конфліктів і взаємних звинувачень. Гасло організації – «Держава. Діти. Закон». Фонд намагається запобігти розколу держави та сепаратистським настроям. Пан П’ятибок нагадав про азіатські приклади протистоянь у середині країни, коли доходило до різні.
На презентацію руху «Наші діти – Україна 3000» запросили представників обох претендентів на пост глави держави. Штаб Віктора Ющенка представляв Олег Березюк, а позиції його конкурента відстоював Денис Красніков. Пан Березюк поставив під сумнів страшний сценарій, озвучений Сергієм П’ятибоком. Ніякий розкол нам не загрожує, бо Україна – не Азія, а Європа. Насправді значних суперечностей між Сходом та Заходом немає. Основна проблема виборів – фальсифікації, яких слід уникнути 26 грудня. Тоді президентом стане той, кого справді обрала більшість українців. Із цією тезою погодився і Денис Красніков. За його словами, нового главу держави мають визнати і на Сході, і на Заході.

Діти – майбутнє України. І вони не хочуть, щоб їх називали східняками чи західниками, вони мають бути українцями.