Завтра революції– місяць

300 тисяч осіб обіцяє зібрати на Майдані команда Віктора Ющенка 22 грудня 2004 року. «Місяць помаранчевої революції для нас перш за все не свято, а мобілізаційна акція. Вирішальна битва ще попереду», – заявив на прес-конференції народний депутат Володимир Філенко.

За словами парламентарія, організатори завтрашнього мітингу залучатимуть тільки киян і мешканців Київської області, оскільки активісти з віддаленіших регіонів мусять зосередитися на роботі у виборчих комісіях. Учасників акції запрошують на майдан Незалежності о 17.00. «Спочатку люди матимуть змогу згадати перші дні революції, поспівати «Разом нас багато». О 18.30 ми очікуємо виступів Юлії Тимошенко, Анатолія Кінаха, Олександра Мороза», – повідомив Володимир Філенко. Можлива участь Віталія Кличка, після якого виступатимуть відомі естрадні виконавці. Кульмінацією мітингу має стати виступ Віктора Ющенка. Нардепи запевнили: якщо лідер «Нашої України» не зможе прибути на центральну площу Києва, на учасників акції чекатимуть інші приємні сюрпризи. Дійство має закінчитися о 19.40, щоб дати людям змогу подивитися фільм про Ющенка на Першому національному телеканалі.

Соціаліст Юрій Луценко запевнив, що громадянам не варто зважати на попередження стосовно можливого десанту «донецьких» до Києва. Він переконаний, що досі сутичок прихильників Януковича із помаранчевим Майданом не відбулося тому, що біло-сині «вдихають повітря свободи і бачать, що тут немає жодного американського шпигуна і нікому не платять за участь у мітингах». Юрій Луценко розповів, що коаліція «Сила народу» володіє інформацією і про нібито туристські потяги зі східняками, і про так званий широкий козацький рух, який збирається 27-28 грудня проводити масштабне святкування перемоги Віктора Януковича в центрі столиці. «Ми розраховуємо на підтримку народної дружини і чесну київську міліцію. Але нічого не станеться. Ми будемо навіть вдячні штабу Януковича, якщо він своїм коштом відправить до Києва людей. Вони після цього стануть нашими прихильниками і розвіють безпідставні чутки», – пояснив Юрій Луценко.

Нардепи запевнили, що акція громадянської непокори триватиме на Майдані доти, доки Віктор Ющенко не складе присягу. Його прихильники повідомили,  переговори стосовно наметового містечка з Олександром Омельченком тривають. «Ющенківці» наполягають, щоб табір зберегти. Мовляв, на його місце можуть прийти біло-блакитні, а зараз намети захищають будівлю КМДА і дають змогу спокійно готуватися до новорічних свят. «22 грудня ми дамо владі зрозуміти: коли хтось захоче повторити фальсифікації, ми вже такими мирними не будемо, – радикально заявив парламентарій Тарас Стецьків. – Технологій у нас достатньо, усе буде зроблено швидко й ефективно. А персональну відповідальність за будь-які спроби фальсифікації нестиме Леонід Кучма». Учасники коаліції «Сила народу» запевняють, що революційний Майдан незабаром відійде в історію. Їхній прогноз на переголосування другого туру – перемога Віктора Ющенка із 16-відсотковим відривом.