Виграли всі печеряни

Давній читач «Вечірки» і небайдужий киянин Володимир Коленко позаминулої осені в рубриці «Гарячий телефон» висловив слушну пропозицію – зібрати насіння квітів на клумбах і висіяти його навесні у своїх дворах. Можна було б влаштувати й конкурси на кращий квітник чи подвір’я. Приємно, що цей задум підхопили в рідному районі нашого читача – Печерському. Цього тижня конкурсна комісія райдержадміністрації підбила підсумки найкращих квітникарів і нагородила переможців.

Цікаві, а головне – корисні та красиві змагання між мешканцями й підприємствами району принесли насолоду всім, бо в результаті на стародавньому Печерську з’явилося майже сімсот чудових зелених оаз.

За словами голови району Анатолія Коваленка, визначити абсолютних переможців було надзвичайно важко. Та й назвати цю справу змаганням теж важко, бо переможених у ній немає, адже виграли всі печеряни. Кожна зі створених композицій – унікальна, і всі вони були яскравими, різнобарвними та тішили око й звеселяли душу.

Але було б нечесно не підбивати підсумків, бо умови ж затвердили й гідні винагороди за старання передбачили. Тож конкурсна комісія відзначила 24 композиції колективної та індивідуальної творчості печерян. Колективи за два перших місця отримали по 5000, за два других – по 3000, два третіх – по 2000 гривень. Ще п’ять відзначили заохочувальними преміями по 1000 гривень.

Найкращі квітники цього року прикрашали подвір’я Українського гуманітарного ліцею національного університету імені Тараса Шевченка та Наводницький парк. Їх творців і визнали абсолютними переможцями серед колективних учасників.

Індивідуальним озеленювачам теж передбачили по дві премії за кожне призове місце та сім заохочувальних. По 1000 гривень одержали Раїса Споденюк за квітник біля будинку №5-а на Бессарабській площі та Людмила Руденко за живу композицію у Хрещатому парку. За два других місця творці зеленої краси на вулиці Кутузова, 1, Марина Чернєєва та в Маріїнському парку Валентина Сергійко отримали по 800 гривень. Третіми стали Ольга Ганжа зі своїм квітником на вулиці Леоніда Первомайського, 5-а, та Надія Вітенко з вул. Андрія Іванова. Кожну з них премійовано 500 гривнями. Ще сімох печерян заохотили преміями по 300 гривень.

Цього року в районі провели й конкурс на кращий під’їзд та кращий будинок. Журі оцінювало санітарно-технічне утримання, благоустрій прибудинкових територій, озеленення, квіткове оформлення тощо.

У підсумку було визнано найкращими тридцять під’їздів та шість будинків. Тож тим, хто мешкає у будинках №30-а на Шовковичній, №1-а на Кіквідзе, №49 на Предславинській, №6-а на Старонаводницькій, №7 на Круглоуніверситетській та №5 на Богомольця, пощастило, бо вони живуть в особливо впорядкованих та охайно доглянутих будівлях. А колективи, які їх обслуговують, заслужено отримали грошову премію 5000 гривень. Тих же, хто удостоївся відзнаки «Найкращий під’їзд-2004», очікує премія 1000 гривень.

Оскільки від цих конкурсів виграли всі печеряни, тож їх вирішили зробити традиційними і готуватися до наступного почали вже зараз.