Розбрат нам не потрібен

Центральної ради Української партії «Єдність» з приводу втручання окремих іноземних політиків у внутрішні справи нашої держави

Українська партія «Єдність» та її лідер Олександр Омельченко у своїй діяльності завжди відстоювали право народу на реальну владу через передачу більшості державних повноважень місцевим громадам. Як свідчить досвід високорозвинутих держав, саме повнокровне місцеве самоврядування є неодмінною передумовою розвитку демократії та розквіту економіки будь-якої країни. Однак ми добре розуміємо, що для досягнення цієї мети суспільству потрібні мир і злагода.

Ми завжди готові підтримати зарубіжних політиків і державних діячів, які бажають добра народу України і роблять у цьому напрямі виважені кроки. Але ми категорично проти деструктивної позиції тих, хто своїми необдуманими діями і заявами прагне порушити хистку рівновагу, яка встановилася у суспільстві сьогодні. А саме до таких дестабілізуючих факторів належить виступ у Сіверськодонецьку мера Москви Юрія Лужкова, заяви першого віце-спікера Держдуми Росії Л.Сліської та представника фракції «Єдина Росія» В.Пєхтіна.

Ще більш негативно ми розцінюємо заяви та публічні оцінки суспільно-політичної ситуації в Україні спікером Держдуми Російської Федерації Борисом Гризловим. Складається враження, що пан Гризлов вирішив продовжити естафету провокацій, започаткованих в Україні російськими політтехнологами. Його висловлювання стосовно того, що події в Україні ведуть «або до розколу, або до кровопролиття», «весь післявиборчий процес в Україні йде поза правовими рамками» тощо, ми розцінюємо як втручання у внутрішні справи нашої держави. А також як спробу стати на перешкоді мирному врегулюванню суспільно-політичної кризи в Україні.

У зв’язку з цим ми змушені нагадати таким політикам, що деструктивна позиція, яку вони привселюдно демонструють, завдає великої шкоди передусім міжнародним відносинам. Тому такі випади проти України ми розцінюємо як спробу посіяти розбрат між народами та недружелюбні дії щодо нашої держави. Це дає нам всі підстави для ініціювання звернення про визнання таких іноземних громадян «небажаними особами» в Україні.

Наша країна готується до завершального етапу президентських виборів. І ми закликаємо всіх представників іноземних держав утриматися від необдуманих заяв та оцінок, які можуть загострити суспільно-політичну ситуацію в державі.