«Р.Е.П.» починає!

Сьогодні у Центрі сучасного мистецтва при Києво-Могилянській академії розпочинає свою роботу «Р.Е.П.» –  Революційний Експериментальний Простір.

Ще на початку помаранчевої революції центр запропонував художникам використати галерею як творчий майданчик, щоб саме через мистецтво активно виявити свою громадянську позицію.

Кілька тижнів художники створювали агітаційні полотна, які пізніше вивішували на Хрещатику, чи біля будинку Кабінету Міністрів  для підтримки революційного духу. Це були справжні мистецькі твори.

Учасниками процесу стали не лише художники, а й соціологи та просто громадяни з різних міст України. Саме тому творчу групу було вирішено не обмежувати до кількох конкретних імен, а залишити відкритим утворенням під назвою «Р.Е.П».

На думку авторів, головна ідея їхнього проекту – сам процес, що не обмежується жодними рамками, і участь у якому беруть всі бажаючі, незалежно від віку та освіти.  «Ми хотіли показати спільноті всю красу революції у кольорі,  – кажуть вони, – це не фіксація подій, агітаційних дрібниць, а розповідь про суспільство в екстремальних умовах».
Виставка триватиме до 26 грудня, і художники при цьому продовжуватимуть творити.