Щоб кожен міг сказати: «Україна – це я!»

Помаранчева революція багатьох змусила задуматися про подальший розвиток України. З ініціативи громадської організації «Віче України» відбулося Всеукраїнське віче, де був представлений план розвитку країни.

Робота над планом тривала два роки. Останні події спонукали розробників прискорити оприлюднення його. Серед авторів концепції голова організації «Віче України» Інна Богословська та голова Громадської ради з питань зовнішньої політики і безпеки Олександр Чалий.

Основна мета плану – формування України як держави миру і соціальної гармонії, де усі громадяни мали б рівні можливості. У зовнішній політиці пропонується концепція нейтралітету та позаблоковості. Бізнес має стати основним чинником прогресу в державі. Тому уряду потрібно розвивати як великі транснаціональні корпорації, так і середні та малі підприємства. Слід запровадити низку пільг для бізнесменів.

Передбачається, що усі ці заходи дозволять за 10 років сформувати в Україні європейську модель громадянського суспільства, де держава не втручатиметься у приватне життя громадянина і створить усі умови для економічного розвитку і підвищення якості життя.