У понеділок – теледебати

Центральна виборча комісія вирішила провести теледебати кандидатів у Президенти України в понеділок, 20 грудня, на Першому телеканалі Національної телекомпанії України між 19.00 і 21.00. Триватимуть вони 100 хвилин безперервного часу і складатимуться з трьох частин.

Спочатку кожен із кандидатів матиме до п’яти хвилин для вступної промови. Хто буде першим виступати визначать жеребкуванням не пізніше як за 10 хвилин до початку теледебатів.

Друга частина цього разу й справді буде теледебатами. На неї ЦВК відвела 80 хвилин безперервного часу. При цьому на запитання дається не більше однієї хвилини, а на відповідь – не більше трьох. Якщо один із кандидатів відмовиться відповідати на запитання, то опонент отримає право на нове запитання без урахування черги. Опоненти ставитимуть запитання по черзі, при цьому першим буде той, хто виступав останнім у першій частині теледебатів.

Для заключного виступу кожному з кандидатів ЦВК також передбачила до п’яти хвилин. Якщо ж в кандидатів до моменту закінчення заключних виступів залишається невикористаний час, вони мають право на 30-секундну репліку.

Якщо один із кандидатів залишить теледебати, другий отримає право на агітацію в рамках виділених на теледебати 100 хвилин. Якщо обоє кандидатів вирішать припинити дебати раніше виділеного часу, то НТКУ має право використати час, який залишився, на свій розсуд, але без оплати ефірного часу ЦВК. Та сподіватимемося, що до такого не дійде, і ми матимемо, що дивитися й слухати понеділкового вечора.