Шаман порадив співати українською

Відбулася презентація відеокліпу групи «Чорнобривці» на пісню «Ти ж мене підманула». Учасники колективу – африканці з Уганди, які проживають у Харкові.

Ролик знімали на кіностудії імені Олександра Довженка. Пісню хлопці включили до свого репертуару тому, що у словах «підманула – підвела» їм почулася фраза з  рідної мови, яка у перекладі означає «давайте жити разом». Відеокліп демонструватимуть на ТБ одразу двох країн: України та Уганди. Причому прем’єра в Уганді має відбутися навіть раніше: таким чином «Чорнобривці» планують не лише стати відомими у себе вдома, а й ближче ознайомити співвітчизників із нашою культурою.

«Чорнобривці» заснували рік тому ямайсько-африканські вокалісти. Перший концерт  відбувся  в одному з київських клубів. Під час виступу на день міста Харкова місцевий голова назвав їх «нашими чорнобривцями». Ці слова Стів та Девіс сприйняли як знамення та вирушили додому спілкуватися з шаманом: чи гурт із такою назвою матиме успіх. Шаман відповів: «Ім’я з’вилося за сприятливого розташування зірок, отже, все буде добре».  До шамана музиканти зверталися не вперше, хоча обидва є християнами (до речі, у шкільному віці були солістами дитячих релігійних хорів). Перше спілкування відбулося тоді, коли хлопці вирішили створити власну групу. Шаман сказав таке: «Місто, в якому розпочнеться ваше сходження, лежить на семи пагорбах, на березі великої ріки». «Спочатку ми вирішили, що йдеться про Москву, але дізнавшись, що Київ також стоїть на семи пагорбах,  вирішили, що Дніпро значно  могутніший, аніж Москва-ріка». Користуючись іншими порадами шамана, «Чорнобривці» почали включать до свого репертуару пісні українською мовою.

У найближчих планах колективу – концерти, зйомка другого відеокліпу та випуск альбому (восени). Загалом, «Чорнобривці» розглядають музичну кар’єру як трамплін до більших висот. Кумири Девіса – Рональд Рейган та Арнольд Шварценегер, які з кіноакторів перетворилися на політиків. «Посада прем’єр-міністра Уганди мене б цілком влаштувала б, а потім, можливо, і в президенти подався б», – каже Девіс. Стів же мріє стати власником туристичної агенції у себе вдома – він і до приїзду в Україну водив іноземців африканськими хащами. «До речі, якось я побачив рекламу концерту «Машини времени», і в Макаревичі впізнав одного зі своїх клієнтів», – пригадує Стів.

«Чорнобривці» прагнули виступити на майдані Незалежності під час революційного мітингу, але, по-перше, туди була черга з українських музикантів, по-друге, посольство Уганди у Москві порадило музикантам утримуватися від виступів з метою їх особистої безпеки.