Пісні – зброя революції

Вийшла збірка «Помаранчеві пісні української революції». У ній представлені пісні, які найчастіше звучали на майдані Незалежності під час мітингу. Крім України, збірка також буде видана в Німеччині, Польщі, Греції, Швейцарії, Росії, Чехії, Ізраїлі, прибалтійських та балканських країнах. Прибуток від продажу збірки буде перерахований на рахунок наметового містечка на Хрещатику. Усі артисти, пісні яких входять до збірки, відмовилися від авторських гонорарів на користь мітингуючих. Музиканти  розповіли чому взяли  участь у створені «Помаранчевих пісень української революції».

Сашко Положинський («Тартак»): «Помаранчева революція  розбудила народ не тільки політично, але й творчо. До мене щодня звертаються люди, які приносять вірші, тексти пісень, роблять пропозиції спільних проектів. Чудово, що народжується велика кількість творів, присвячених цій видатній події».

Росава: «Пісня – один із чинників помаранчевої революції, оскільки вона –  голос та душа  народу, вона спонукає до дій, гартує дух.».

Тарас Петриненко: «У світі – безліч народів, у житті яких  музика і пісня відіграють величезну роль. Світ завжди саме   Україну пов’язував із піснею.  Те, що під час помаранчевої революції українська пісня стала зброєю, свідчить, що наш народ постав  з небуття».

Фома («Мандри»): «Пісні –  голосна зброя помаранчевої революції».

Руслана: «Я ніколи не уявляла,  скільки існує пісень  за  свободу. Навіть тексти багатьох своїх композицій тепер розумію інакше. Гадаю, що після цих доленосних подій з’явиться безліч  чудових нових пісень. Та й люди, які народяться в Україні після революції, житимуть, сподіваюсь,  чудово».

Олег Скрипка: «Помаранчева революція – напівполітична, напівпісенна. Київ протримався стільки часу, великою мірою, завдяки музиці. Культурний підсумок помаранчевої революції – перемога української  пісні».

Олександр Пономарьов: «Я щасливий, що живу в історичний момент відродження української нації. Я щасливий, що живу в одній країні з мужніми людьми, завдяки яким твориться новітня історія нашої країни. Пишаюся і підтримую всіх, хто живе  в наметовому містечку на Хрещатику та по всій Україні. Я з Вами!»

Святослав Вакарчук: «Те, що відбувається зараз, є приводом для того, щоб наша країна стала відомою в усьому світі як демократична держава з народом, що відстоює своє право бути вільним. Видання цієї збірки в Європі  актуальне тому, що зараз увагу усіх привертає Україна. І юди цікавляться не лише політикою, а й культурою, традиціями.