Вітамін Е: за і проти

Учені з університету Джона Хопкінса проаналізували результати 19 досліджень, проведених із 1993 року (в яких взяли участь 136 тисяч осіб), і виявили, що люди похилого віку, які приймають навіть половину рекомендованої максимальної дози вітаміну Е, ризикують життям. Тож автори дослідження радять кардіологам переглянути дозування вітаміну Е з метою зниження «верхньої межі безпеки». Особливо небезпечне передозування для тих, хто потерпає від серцево-судинних захворювань.

Дехто з експертів ставиться до цих висновків скептично. Вони нагадують, що вчені з університету Джона Хопкінса зосередили увагу на синтетичному вітаміні. Однак скептики погоджуються, що великі дози вітаміну можуть завдати більше шкоди, ніж дати користі.

Вітамін Е міститься в горіхах, деяких овочах і рослинних оліях. Експерти вважають, що вживати його краще в натуральному вигляді з їжею, інформує Membrana.