В очікуванні свята

Під час зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща Марека Зюлковського із журналістами провідною темою була можливість надання гарантій Україні щодо майбутнього членства у Європейському Союзі.

– Передусім українцям треба провести чесні та демократичні вибори. Якщо після 26 грудня вони будуть визнані такими, Україна може очікувати чогось конкретнішого в питанні євроінтеграції, – заявив пан посол.

В Європі визнають той факт, що українське суспільство довело відданість демократичним цінностям, а також наголосив на тому, що не може бути й мови про втручання Заходу у внутрішні справи України.

Оцінюючи серйозність ситуації сепаратизму в Україні, М.Зюлковський зазначив, що немає кращих рецептів реагування на спроби сепаратизму, ніж вільні, чесні й демократичні вибори. «Маю надію, що після 26 грудня цю тему буде знято». За його власними спостереженнями, Україна є значно монолітнішою, ніж про це говорять українські політики.

Підсумовуючи свою зустріч, пан Зюлковський привітав присутніх з Різдвом, а також із майбутнім святом народовладдя, яке припадає на 26 грудня.