Нас лякає онук Молотова. Добре, що не Ріббентропа

Як повідомляє «Українська правда»,  московський політолог В’ячеслав Ніконов в інтерв’ю «Die Welt» пророкує «набагато серйознішу реакцію з боку Росії» у відповідь на події в Україні. «Там іде революція, що є частиною операції зі зміни режиму. Усе, що там зараз утверджується, відбувається не на правовій основі, а з позиції сили», заявляє він.

У відповідь на прохання «Die Welt» підтвердити таку думку, Ніконов заявив, що «є сотні доказів цього». Насамперед, це велика кількість організацій, фінансованих США й іншими західними країнами, які працювали «на перемогу Ющенка». Політолог не назвав інших фактів, які б підтверджували його точку зору. «Кремль керується тим, що Янукович вибори виграв… Росія вибори виграла, Захід хоче виграти ситуацію, хоче Україну» – дещо істерично вигукує Ніконов, ніби сидячи за картярським столом. Політолог вважає, що західні газети пишуть про ситуацію навколо України, як «про останню важливу битву, яка повинна раз і назавжди вирішити російське питання й загнати російського ведмедя у його північний барліг».

У відповідь на заперечення газети про рішення Верховного Суду України, який теж не визнав перемогу Януковича, Ніконов заявив, що «всі рішення після початку жовтогарячої революції ухвалювали під тиском юрби». І додав, ніби він не іноземець, а перебував в Україні у вирі подій: «Багатьом депутатам парламенту й членам Верховного Суду погрожували. Це, мабуть, відомо. Вони не могли приймати інших рішень, якщо хотіли й далі жити в цій країні».

Тональність відповідей, як бачимо, не відрізняється від тієї, що дозволяють собі такі «друзі» України як спікер Держдуми Борис Гризлов і мер Москви Юрій Лужков. Та це й невипадково. Адже В’ячеслав Ніконов – керівник фонду «Єдність заради Росії», а також член партії Володимира Путіна «Єдина Росія». До того ж, політолог ще й  онук міністра закордонних справ у сталінському уряді Молотова. Назвали його, зрозуміло, на честь дідуся.