Свято столичної науки

Саме так можна назвати підсумки IV конкурсу науково-технічних проектів молодих учених під девізом «Інтелектуальний потенціал молодих учених – місту Києву».

Про фінансове забезпечення його подбала міська влада. 1998 року між нею та Національною Академією наук України було укладено угоду про співпрацю і затверджено відповідну програму. Фінансування міським бюджетом цієї програми зросло із 1,2 до 20 мільйонів гривень.

У конкурсі взяли участь 43 організації: 21 із НАН, 4 – інших академій, 10 вищих навчальних закладів і 8 галузевих науково-дослідних організацій. Усім науковцям – не більш ніж 35 років. Найкращими визнано 69 проектів. Київський міський голова Олександр Омельченко та його заступник Валерій Кір’ян вручили науковцям 24 грошові премії і 66 цінних подарунків. Уперше за роки співпраці було нагороджено і керівників наукових проектів молодих науковців. Наукові організації, які досягли значних успіхів, нагородили й районні державні адміністрації. Конкурсна комісія розробила конкретні рекомендації щодо впровадження розробок молодих учених.