Стипендії зросли вдвічі

За приємною традицією на Андрія у Печерську вшановують найкращих студентів вищих навчальних закладів столиці ІІІ-ІV рівня акредитації, як державної так і недержавної форми власності. Цього року нагороджували переможців уже всьоме.

Як і в попередні роки, організатори запросили до участі в змаганнях представників усіх ВНЗ столиці. Відгукнулися майже 1200 студентів із 38 навчальних закладів Києва.

Протягом травня-грудня в чотирьох турах вони змагалися в номінаціях: суспільні, природничі та технічні науки, мистецтво і культура, а також – фізична культура і спорт.            Однією з особливостей цьогорічного конкурсу стало підвищення вдвічі розмірів стипендій лауреатам, які ті отримуватимуть від Громадського фонду Святого Андрія Первозванного до кінця навчального року. Тепер ті, хто виборов перше місце, мають щомісяця по 700 гривень, а призери по – 420 та 280. Розширилася й географія переможців. До традиційних університетів – Національного імені Тараса Шевченка та «Києво-Могилянської академії», представники яких Ігор Нечипорук та Алла Замогильна цього разу виявилися найкращими фізкультурниками та спортсменами, додалися й вихованці інших ВНЗ столиці. Найобізнанішим на суспільних науках був Святослав Сомко з Національного економічного університету. Представник Національного медичного університету Володимир Короленко показав глибокі знання з природничих дисциплін. На техніці найкраще розуміється, як і належить, студент Національного технічного університету «КПІ» Дмитро Куперман. У знанні мистецтва та культури не було рівних Людмилі Усенко з Національного лінгвістичного університету.

Як пообіцяв на урочистому нагородженні переможців голова Фонду Анатолій Коваленко, програма підтримки талановитої молоді столиці діятиме й надалі, бо вона популярна серед студентів. Недарма ж за сім років у конкурсі взяли участь понад сім тисяч студентів 45 столичних ВНЗ.

Як і торік, спонсорами проекту були компанія «Ілта» (завдяки їй студенти-лауреати стали ще й велосипедистами) та акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль». Квіти переможці одержали від магазину подарунків «Срібні дзвони». А ще за традицією, як і в попередні роки, два тижні зимових канікул усі фіналісти конкурсу проведуть у Карпатах.