Шкода песика Януковича

Доброзичливі й щирі українці, як відомо, шкодують скривджених. Цим часто користуються політики. Зокрема й нові посадовці штабу Януковича.

Їхній кандидат поїхав на Донбас і мало не розплакався. «А мені шкода його…» – ці слова я чув від багатьох симпатиків Ющенка, як тільки ті побачили з телеекрану «побитого» і в Україні, і в Європі Віктора Федоровича. Всі його, мовляв, зрадили, навіть Тигипко з Гавришем. Кравчук, бачте, відвертається, Кучма… Нинішня влада, за словами Януковича, змовилася з колишньою. А він – «нова влада», приходу якої, буцімто, бояться казнокради, корупціонери та інші завсідники біля державного корита. Лише ті, мовляв, хто добре знає оточення Ющенка ізсередини (Тарас Чорновіл, приміром), розуміють, у чиїх руках порятунок України.

Слухають це люди й не всі розуміються на політичних технологіях. Не всі «здогадуються», що, мовляв, зрадницька влада навмисне фальсифікувала вибори на користь Януковича, аби його «підставити». Поспішно ЦВК оголошувала його переможцем, підпільно намагався сповістити про це всупереч рішення Верховного Суду «Урядовий кур’єр», спецназ аж з Криму поспішав... Все це не спрацювало, і Янукович образився. Навіть на український народ, який «невчасно» вийшов на Майдан.

Пригадується, як Янукович переконував опонента, що нова влада в його особі вже прийшла назавжди, а Ющенко «навіть не помітив». Чи був Янукович тоді страждальцем за народ, виголошуючи ще перед виборами цей ультиматум, не спитавши думки самого народу? А тепер він зовсім заплутався в поняттях «стара» і «нова» влада.

Влада «змовилася» і, порушуючи Конституцію, не відправляє уряд Януковича у відставку попри недовіру парламенту. А Ющенка колись наступного ж дня звільнили…

А, може, Гавриш, Тигипко, Кравчук, Кучма та інші уособлювачі влади лише тимчасово відійшли від Януковича, аби не заважати утверджуватися йому в новій іпостасі страждальця. Самі ж тихцем, певно, стали за ним у чергу до «нової влади». Бо це, схоже, в них останній шанс… ввести народ в оману.

…А водночас прихильний до Віктора Федоровича телеканал показує хлопчину, який склав пісеньку:

Куплю собі песика,

Зажену у буду,

Назву Януковичем

Й бити його буду.

Шкода песика… І Януковича. А Україну?