Варшава солідарна з Києвом

Упродовж двох днів у столичній мерії відбувалися зустрічі заступника Київського міського голови-секретаря Київради Володимира Ялового з польськими делегаціями з міста Варшави.

Першою завітала делегація на чолі з віце-мером Варшави Владиславом Сташаком. Польська сторона висловила солідарність, а також повагу і подяку киянам та столичній владі за активну підтримку подій, що сколихнули нещодавно Європу і весь світ.

– Київ показав приклад єдності суспільства, громадянської солідарності, – наголосив пан Сташак. – В українській столиці зуміли захистити ці поняття. Десять років тому між нашими містами було підписано договір про співпрацю. Тому ми вважаємо своїм обов’язком підтримати нашого побратима у такий складний момент. Також вважаємо, що саме в цьому й полягають братні стосунки, а не у вказуванні, за якого кандидата голосувати.

Владислав Сташак передав киянам найкращі вітання від мера Варшави Леха Качинського, а також зазначив, що польська столиця відправила дві вантажівки з допомогою людям на майдані Незалежності. Між сторонами було досягнуто домовленості про взаємний обмін досвідом. Зокрема київську владу зацікавив варшавський досвід у створенні та функціонуванні Центру кризового управління, а також комунальної служби порятунку.

 

Ще одну делегацію очолював голова ради міста Варшава Ян Яковські. Він привітав владу Києва, яка успішно склала іспит на демократію. За його словами, варшавська міська рада ухвалила 24 листопада та 2 грудня цього року два важливих рішення щодо подій в Україні та Києві зокрема. У першому висловлюється солідарність з органами самоврядування українських міст та підтримується демократичний вибір українців. У другому ухвалено надати громаді міста Києва матеріальну допомогу на суму 1 мільйон злотих. Тож передали одяг, спальні мішки, матраци, термоси, а також харчі, ліки та медичні засоби.

Польська сторона також запропонувала поглибити стосунки в галузі підприємництва та культури.

Володимир Яловий щиро подякував польським гостям за слова підтримки і солідарності.