Замість туристських – військові намети

Наметове містечко на Хрещатику не розформується до офіційного оголошення результатів виборів, але буде істотно реорганізоване. Про це нам розповів координатор офіційного сайту містечка Андрій Трушковський.

Отже, в наметах постійно чергуватиме близько тисячі людей. Маленькі туристські намети, що стояли на початку акції, поступово замінюють на великі військові. Вони краще пристосовані до низьких температур, і там комфортніше. Зміниться і керівництво містечка. Досі комендатура формувалася переважно з добровольців молодіжної громадської організації «Клуб Компас», представників Дарницького районного штабу «Нашої України» і членів парашутної спільноти України. Їм довелося швидко впорядковувати стихійне розростання табору на центральній вулиці Києва, а також біля Верховної Ради та Адміністрації Президента: налагодили постачання продовольства й одягу, охорону, медичне забезпечення, інформаційну підтримку.

Сьогодні комендатура передасть повноваження менеджерам із блоку «Наша Україна» та громадянської кампанії «Пора». Утримуватиметься містечко здебільшого на добровільні пожертви громадян і за підтримки блоку Віктора Ющенка. Андрій Трушковський масовий від’їзд іногородніх учасників акції схвалює. Бо розпочалася агітаційна кампанія, і активісти будуть кориснішими у своїх регіонах.

«Наметове містечко залишається, щоб будь-якої миті захистити народний вибір», – повідомив Андрій Трушковський. Яких загроз можна чекати, не сказав. Однак запевнив, що в разі оголошення мобілізації табори готові прийняти 6-7 тисяч людей.