Трансвестити й кроляче хутро

Схоже, останнім часом у світі відбувається збурення енергії, що у західному шоу-бізнесі проявилося низкою курйозних випадків.

У Німеччині поліціянти затримали художника Іштвана Кантора, відомого своїми радикальними перформансами. Цього разу він намагався забризкати кров’ю статую Майкла Джексона в одній з художніх галерей Гамбурга. Перш ніж розпочати свою «криваву» справу, художник голосно вигукнув: «Я протестую проти втрати незалежності в мистецтві!» Увесь процес знімали найняті Кантором оператори. Щоправда, напад на статую поп-короля не вдався – охорона відштовхнула Кантора, і каплі крові потрапили лише на стіну. Тепер йому  доведеться  постати перед судом за збитки, завдані галереї.

Тим часом долучитися до сучасного мистецтва вирішив Робі Вільямс. Чотири його автопортрети, написані в манері Енді Воргола, продали з аукціону за 2300 фунтів стерлінгів. Робі – великий прихильник батька поп-арту й колекціонує його твори уже п’ять років. Ними й надихається. Уперше картини Вільямса виставлялись у лондонській галереї «Тейт» у 2001 році.

Курйозна ситуація сталася на зйомках нового відеокліпу популярної нью-йоркської групи «Scissor Sisters»,  для участі в якому запросили близько сотні трансвеститів. Усі вони були настільки емоційними, що дрібне непорозуміння переросло у масштабну бійку. Довелося навіть викликати поліцію, яка спочатку заспокоїла бурхливих акторів, а потім і сама знялася в ролику. Крім того, всі учасники зйомок на чолі з режисером впевнені, що відеокліп через велику кількість неоднозначних сцен  буде цензурований, перш ніж потрапити на телеекрани.

Співачка ж Бейонс Ноулз стала об’єктом нищівної критики з боку британської організації «PETA», яка виступає за гуманне ставлення до тварин. Бейонс натягла взуття із кролячого хутра, вартість однієї пари якого становить 500 у.о. Активісти «РЕТА» розповіли, які жорстокі дії передують виготовленню такої пари взуття. Спочатку тварин у тісних коробках транспортують з азіатських країн (багато їх задихається під час подорожі). З тих, що вижили, шкуру зривають живцем.

«Бейонс не може не розуміти, що своїми діями лише сприяє знущанню над тваринами, – каже представник «PETA» Шон Гіфорд, – зірки мають зрозуміти, що штучне хутро нічим не гірше. До того ж їхнє сумління буде спокійним».