Фінансово-бюджетної кризи немає

У Рахунковій палаті України стверджують, що  підстав для заяв про фінансово-бюджетну кризу в державі немає і нагнітання напруги в суспільстві – необґрунтоване.

Бо, як повідомили у прес-службі, основні макропоказники країни значно перевищують параметри, що враховувалися при затвердженні Державного бюджету України на 2004 рік.

За інформацією, наданою Рахунковою палатою, за січень-листопад цього року до державного бюджету надійшло близько 61 мільярда гривень, а витрати становили 70 мільярдів, що відповідає встановленому плану. Залишок коштів на рахунках уряду на 1 грудня 2004 року перевищував 10 мільярдів гривень.
Водночас у Рахунковій палаті вказують на те, що останнім часом посилилися інфляційні процеси, уповільнилися надходження від зовнішньоекономічної діяльності, є порушення з виконанням держбюджету. Залишається незадовільною і платіжна дисципліна та мають місце значні обсяги дебіторської і кредиторської заборгованості бюджетних установ. Тому аудитори вважають, що тривале загострення політичної ситуації може звести нанівець позитиви поточної бюджетної політики.