…І контрабандні корови

У ці дні, як і завжди, українські прикордонники пильно несуть свою вахту. Так на ділянці Мукачівського прикордонного загону, – повідомляє співробітник прес-центру Держприкордонслужби Едуард Солодовник, «зелені кашкети» затримали 24 незаконних мігрантів із Китаю, яких рейсом «Київ-Пекін» відправлено з території України. Цього ж дня 13 порушників нашого кордону – громадян Чечні – передано властям Росії. Усього ж із початку 2004 року прикордонниками  затримано близько 8000 осіб – в основному на україно-словацькій та україно-російській ділянках.

А воїни застави «Самари», що в Луцькому прикордонному загоні, запобігли контрабанді… коровами. Вони затримали громадянина України Н., який повертався з Білорусі з трьома дворогими. Громадянин Н. підрахував: нескладна операція із закупівлі-перепродажу корів принесе йому чималий зиск.

Полякам довгоочікуваний вступ до Євросоюзу додав не тільки впевненості, а й притаманних перехідному періоду проблем із цінами на продукти харчування. Відомо, сусіди приїздять до Львова і скуповують у тамтешніх магазинах усе, що потрапляє в поле їхнього зору. Але щоб краще пристосуватися до нових економічних умов, вони починають привозити до нас свій м\'ясний фарш. Нещодавно прикордонники на пункті пропуску «Устилуг» (Волинська область) вилучили дві тонни цього продукту. Незадекларований вантаж на власному мікроавтобусі «Сітроєн» до України віз наш співвітчизник  Б. Вартість контрабанди – 20 тисяч гривень. Товар і  автомобіль конфісковано на користь нашої держави.

На Чорному ж морі команда прикордонного катера «Любомир» склала протоколи про адміністративні порушення   риболовецьким сейнером «Бакс» (порт приписки Севастополь). Його екіпаж незаконно (донними сітками) ловив рибу. У «флібустьєрів» вилучено також 5 кілометрів сіток. Документи передано до рибінспекції.