Головною на Майдані буде ялинка

Прихід Нового року на майдані Незалежності кияни та гості столиці святкуватимуть до другої години ночі 1 січня. Так розпорядилася столична влада, затвердивши перелік святкових заходів. Міські транспортники розробляють свій графік роботи у святкові дні.

До Нового року залишається якихось три тижні, і Київ обов’язково буде з головною ялинкою міста на головній площі країни – майдані Незалежності. Олександр Биструшкін, начальник Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини КМДА, сподівається, що до 20 грудня на Хрещатику і Майдані вже і з’явиться достатньо місця для новорічної красуні. «Якщо ж виникнуть якісь ускладнення, то ми обов’язково домовимося з учасниками акції про звільнення традиційного місця під ялинку», – запевняє Олександр Биструшкін.

Комітет національного порятунку заявляє, що намети на Хрещатику залишаться до повного розв’язання ситуації з виборами, тобто як мінімум, до 26 грудня, дня переголосування другого туру. Втім, можна припустити, що і до 31 грудня істотних змін на Хрещатику не буде.Проте у Києві новорічні свята відзначатимуть з
26 грудня по 19 січня.

До 13 грудня компанія «Мостобуд» має завершити монтаж ялинки на Майдані. До 15 грудня комунальне об’єднання «Київзеленбуд» оформить металевий каркас міської ялинки зеленою сосною. Обіцяють, що лісова гостя в центрі міста буде рідкісної краси. Уже до 20 грудня її повністю прикрасять святковою ілюмінацією. Планують закупити нові світлодіодні лампи, що яскравіші за звичайні. Тоді за допомогою освітлення вдасться створити ефект обертання ялинки. Про це «Вечірньому Києву» розповів Олександр Биструшкін. Як завжди, головна ялинка Києва засвітиться 25 грудня о 17 годині, а за 10 хвилин після неї замерехтять вогниками лісові красуні по всій країні.

(Докладна програма загальноміських новорічних заходів – у цьму номері на сторінці «Афіша»).