Британські українці – за помаранчевих

Відомий футболіст, чемпіон України та Великої Британії, екс-капітан київського «Динамо» Олег Лужний вдруге приїхав до Києва підтримати кандидата у президенти України Віктора Ющенка.

Він повідомив, що британські громадяни – на боці Віктора Ющенка. «Усі знають і говорять про фальсифікацію під час виборів Президента України. Аби була можливість, то всі українці, які проживають в Англії, і навіть значна кількість англійців уже були б тут і підтримували В.Ющенка», – сказав футболіст.

Олег Лужний розповів, що разом із представниками української громади у Великій Британії він намагався отримати аудієнцію до прем’єр-міністра Тоні Блера, але вдалося поговорити лише з його секретарем. «Ми дуже емоційно поспілкувалися з цією людиною та просили зробити все можливе, аби демократичні зміни в Україні було підтримано», – повідомив наш земляк.

Він запевнив, що, як тільки повернеться до Лондона, збирається зустрітися з відомими футболістами, аби вони, як і західні зірки шоу-бізнесу, висловилися на підтримку В.Ющенка.

«До речі, відомий український футболіст Сергій Ребров, що також нині грає в Англії, в останньому матчі вийшов на поле з помаранчевою пов’язкою і забив гол», – розповів Олег Лужний.

На запитання про політичні уподобання його колишніх колег футболіст київського «Динамо» відповів, що, наприклад, Андрій Гусин підтримує Віктора Ющенка, а Олександр Шовковський – Віктора Януковича.