На Печерську про молодь дбають

У районі проживає трохи більш як 130 тисяч людей. З них близько 45 тисяч – молодь віком до 28 років. 30 тисяч – студенти вищих навчальних закладів. Тому, за словами голови Печерської адміністрації Анатолія Коваленка, молодіжній політиці  приділяють тут особливу увагу.

Головними проблемами молодих нині є житлова, а також працевлаштування, освіти та дозвілля.

Істотною допомогою при розв’язанні житлових проблем стало надання довгострокових пільгових молодіжних кредитів. За період дії розпорядження Київської міськдержадміністрації «Про реалізацію молодіжної державної політики в місті Києві» з 1998 року в Печерському районі отримали квартири понад два десятки молодих сімей.
Для працевлаштування юних на підприємствах району щороку бронюються робочі місця. Навчання і перенавчання безробітних здійснюється за 42 професіями і сцепіальностями на базі 28 навчальних закладів.

1998 року в районі почав діяти Центр соціальних служб для молоді, який надає інформаційно-просвітницькі послуги дітям і молоді кризових категорій та їхнім батькам, займається профілактикою негативних явищ у молодіжному середовищі. Центр надає безплатну консультаційну допомогу підліткам, молоді, різним категоріям сімей за програмою «Громадська приймальня». Понад дві тисячі консультацій з психологічних, юридичних та соціальних питань за рік.

Чимала увага приділяється на Печерську і творчій молоді. У районі діє понад 100 творчих майстерень, більш як 30 з яких надано саме молодим художникам, творчий доробок яких неодноразово презентував мистецтво України далеко за її межами.

Дбаючи про здоров’я та фізичний розвиток дітей та молоді, районна влада залучає їх до фізкультурно-оздоровчих заходів. Серед них чимало вже традиційних спартакіад – школярів з п’яти видів спорту, «Під золотими куполами Печерська» студентів ВНЗ із восьми видів спорту та технікумів з п’яти.

Проводяться на Печерську й змагання серед студентських команд КВН. А минулого тижня з нагоди Дня студента районна влада організувала для молоді святковий вечір у мистецькій галереї «Лавра» та вручила відзнаки активістам.