Викривлена революція

Спеціальний представник штабу Віктора Ющенка в Москві Володимир Дунаєв провів прес-конференцію.

Хоча головною темою зустрічі була необ’єктивність російських ЗМІ у висвітленні подій української помаранчевої революції, не обминули і болючої проблеми всіх пострадянських ЗМІ – свободу слова. Володимир Дунаєв розповів, що російське телебачення створює образ Віктора Ющенка як жахливого націоналіста, навіть фашиста. Інформація про перебіг революції подається вибірково і з негативними відтінками: на Хрещатику збираються тільки п’янички і за гроші. Представник кандидата в президенти пояснив, що в Росії немає так званих темників, але, на думку Дунаєва, редакторів викликали до Кремля і пояснювали, як треба подавати новини. «Не можна сказати, що Росія не має більш-менш незалежних ЗМІ, але й вони не хочуть псувати стосунки з владою. Багато журналістів морально підтримують українську революцію, але просто не мають можливості заявити свою позицію», – наголосив Володимир Дунаєв. Штаб Ющенка в Москві постійно перебуває в інформаційній блокаді: жодне інформаційне агентство не хоче надавати своє приміщення для проведення прес-конференцій.

Цікаво, як російські ЗМІ поводитимуться, якщо вибори виграє опозиційний кандидат? На думку Володимира Дунаєва, російська влада, граючись нафтовим краником, зможе вийти з незручного становища і змінити свою офіційну позицію. Російська ж преса, змінюючи інформаційну позицію, повністю втратить довіру громадян.

Насамкінець Володимир Дунаєв зізнався, що більшість його співгромадян заздрять українцям. Заздрість викликає сильний представник опозиції, який об’єднав націю і став справжнім лідером українського народу.