Дитсадок повернули дітям

За останні кілька років у столиці стало народжуватися більше дітей. І тут з’ясувалося, що кампанія передачі бізнесовим структурам назавжди чи в оренду приміщень раніше непотрібних дошкільних дитячих закладів вийшла за межі здорового глузду.

Батьки з малюками, надто з центральних районів міста, змушені, недоспавши, довгенько діставатися дитсадка на околиці або тулитися у переповнених групах. Драматичним було й відстоювання «рідного» статусу за дитсадком на вулиці Михайлівській, 24-в: кількість охочих влаштувати тут банк чи ще щось комерційне була величезною.

За підтримки Київського міського голови Олександра Омельченка, голови Шевченківського району Миколи Харитончука та начальника Головного управління освіти столиці Бориса Жебровського права дітей вдалося відстояти і вчора дитсадок урочисто відкрили. Заступник голови райдержадміністрації Микола Недашківський привітав колектив і щасливих батьків, подякував будівельникам за добру роботу. Начальник Управління капітального будівництва райадміністрації Володимир Завродський вручив завідувачці дошкільного закладу № 140 Тетяні Жуковій символічний ключ від ошатної споруди і приємно здивував усіх обіцянкою взяти дитсадок під шефство.

Після того, як ієромонах Федір із Михайлівського Золотоверхого монастиря освятив приміщення, а малюки вручили Миколі Недашківському, Борису Жебровському та начальниці управління освіти району Ніні Чайковській святковий коровай, ми змогли оглянути затишні спальні для 35 малюків, ігрові кімнати, музично-спортивну залу, пральню й кухню з найновішим обладнанням. Новенькі меблі, килими, музичний центр і яскраві іграшки напевне сподобаються дітям. Чимало коштів із виділених районом 1 мільйона 761 гривні витратили й на реконструкцію дворика, де спорудили дерев’яні тіньові завіси на ігрових майданчиках, гойдалки й гірки. Майданчики дбайливо огороджено. І у приміщенні, і у дворі чимало зроблено для найменшеньких. Виховательки дитсадка кажуть, що хоча дітей приймають у річному віці, є уже заяви від мам дев’ятимісячних діток – сучасні жінки не бажають відмовлятися від кар’єри, а в дитсадку раді їм допомогти.