Листи до міста мирної революції

На ім’я Київського міського голови Олександра Омельченка постійно надходять листи підтримки з-за кордону. Прес-служба уповноважена оприлюднити зміст двох із них.

Зокрема, листа надіслав обербургомістр німецького міста Лейпцига Вольфганг Тіфензее.

Шановний пане Омельченко, дорогі колеги.

До нас щогодини надходять повідомлення про політичні події у зв’язку з президентськими виборами в Україні. У нас в ці години постійно транслюються види міста Києва і його громадян.

Усвідомлюючи наші партнерські зв’язки, а також те, що Лейпциг в своїй власній історії відомий як «місто мирної революції», я хотів би виразити надію на те, що демократична воля населення Вашого міста переможе мирним шляхом.

Зі словами глибокої дружби Вольфганг Тіфензее, обербургомістр

Листа зі словами підтримки надіслав обербургомістр Мюнхена Крістіан Уде.

Шановний колего, пане Омельченко, шановні пані та панове депутати міської ради, дорогі громадяни Києва.

Разом з моїми колегами: бургомістром – пані Гертрауд Буркерт і бургомістром – паном Хеп Монатцедером висловлюємо нашу стурбованість подіями в Україні. Керівництво Мюнхена заявляє про свою солідарність з мерією міста-побратима Києва, пов’язаного з нами дружніми партнерськими відносинами з 1989 року.

Київська мерія в численних заявах гостро критикувала очевидні маніпуляції в процесі президентських виборів і виступила на стороні керівника опозиції Ющенка.

Керівництво міста Мюнхена підтримує як мерію, так і громадян міста-побратима Києва в їх мирному прагненні до демократії і чесних виборів. Ми переконані, що необхідно зробити все для запобігання застосуванню сили в нашому місті-побратимі й для перемоги демократії. Разом із колегами мерії і міської ради Києва ми вимагаємо повторних виборів і проведення службової перевірки результатів виборів незалежними міжнародними спостерігачами.

З дружніми вітаннями Крістіан Уде, обербургомістр