Столиця працює ритмічно

Київ з хорошими соціально-економічними показниками відзначив День місцевого самоврядування. Про це, зустрічаючись у колонній залі Київської міської держадміністрації з представниками столичної громади, повідомив Олександр Омельченко.

Цього року промисловий рівень столиці сягнув показників 1990 року. Середня заробітна плата по місту за жовтень – 1019 гривень. За останні 11 місяців сплачено всі субсидії, дотації, пільги.

Також формується бюджет міста на 2005 рік. У ньому зокрема передбачено підвищення оплати праці освітян і медиків. У принципі головний фінансовий документ Києва на наступний рік уже майже готовий. Якби не політична криза, його розглянули б у стінах Верховної Ради. Але цей процес поки що затягується.

Двадцять третього грудня Олександр Олександрович планує оприлюднити міський бюджет-2005. А прийняти його Верховна Рада повинна не пізніше 30 грудня.

Незважаючи на велике скупчення людей, котрі приїхали до Києва відстояти свій вибір, місто, за словами мера, живе й працює, як і раніше. Прибирають вулиці, діти ходять до школи, дорослі – на роботу.

Водночас пан Омельченко висловив побажання, аби Президент України і голова Верховної Ради прискорили розв’язання політичної кризи. Інакше може розпочатися період невиправданої агресії. Що, зрозуміло, небажано як для України загалом, так і для київської громади зокрема.

Найкращим представникам органів самоврядування Олександр Омельченко вручив подяки, грамоти, нагрудні знаки, цінні подарунки.