Алісині чаї

Ще в підлітковому віці, а точніше п’ять років тому, киянка Аліса Камишан почала збирати вегетаріанські рецепти.

Нині вона уже третьокурсниця факультету психології Національного авіаційного університету. Чимало рецептів дівчина вигадала сама і не лише для себе. Своїми лікувальними чаями  вона частує маніфестантів на Майдані…

Особливо зараз,  коли за нестійких погодних умов, дошкуляють нежить, ангіна і грип. Проте найважче, безперечно, тим, хто приїхав до столиці відстоювати наш вибір з регіонів України, Білорусі, Канади, Польщі, Росії…

– Щоб зігрітися у негоду не обов’язково вживати міцні напої, – каже Аліса. – Достатньо випити чашку чаю, до складу якого входять: гвоздика, кориця, імбир та лимон.

Він не тільки зігріватиме, а й лікуватиме від застуди. Якщо ж його випити одразу  як почалася ангіна, від неї не залишиться й сліду.

Про цей незвичний, але досить приємний на смак чай вже знають чи не всі учасники опору на Майдані. Щовечора вони з нетерпінням чекають на особливе чаювання. Тут її напій називають «Тібетським», хоч його основні компоненти взято з бенгальського рецепту.

– Зазвичай розносимо його разом із членами нашої молодіжної організації «Нова хвиля», – продовжує колекціонерка і автор рецептів. Адже це аж… 35-40 літрів. Цього напою вистачає на 200 осіб. Крім того, ми влаштовуємо «для зігріву» ще й дискотеки і концерти.

Нині Аліса має «колекцію» з понад 300 оздоровчих, лікувальних, вітамінних, заспокійливих рецептів. Двадцять  з яких методом імпровізації, поєднання компонентів  вигадала сама.

Уже п’ять років, як саме – колишня хіпі, яка донедавна носила волосся нижче колін, стала вегетаріанкою. До того ж у свої 19 років  ця дівчина вже має зелений пояс із карате.
– Загалом мої інтереси досить різнобічні, – зазначає майбутній психолог.

– Полюбляю малювати, ліпити, грати  в аматорському театрі… Проте ранок, як правило, починається з приготування свіжочавлених соків з моркви, селери, петрушки, яблука й лимона. Потім збиваю у міксері коктейль: проросла пшениця, кориця, кефір, мед, банан. Спеції додаю за смаком. Усі ці компоненти поповнюють організм мікро-елементами  і білком, якого, здавалося б, найбільше у м’ясі. Цей коктейль ще й очищає  організм від шлаків та радіонуклідів.