Через красуню – потрапив у халепу

Співробітники СБУ разом із працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали в Києві групу з дев’яти осіб, які захопили в заручники й утримували з метою викупу громадянина Пакистану. За іноземця зловмисники вимагали двадцять п’ять тисяч доларів США.

Як повідомляють у прес-службі столичного управління Служби безпеки України, правоохоронці встановили, що пакистанець працював на ринку «Троєщина». На початку листопада він познайомився з киянкою і залишив їй номери мобільного і домашнього телефонів.

Двадцять третього листопада о пів на першу дівчина зателефонувала іноземцю й повідомила, що приїде до нього протягом години. Коли через годину пакистанець відкрив вхідні двері, у квартиру ввірвалися четверо молодиків.

Погрожуючи фізичною розправою, вони вимагали в іноземного комерсанта і його співвітчизника, що перебував у квартирі, гроші. Не одержавши потрібної суми, нападники побили чоловіків, після чого одного залишили в квартирі, а другого захопили в заручники.

Наступного дня ввечері близькому родичу пакистанця зателефонував один зі зловмисників і висунув вимогу: зібрати протягом трьох днів двадцять п’ять тисяч доларів.
Двадцять восьмого листопада вночі співробітники спецслужби і міліції звільнили заручника, затримавши чотирьох зловмисників – двох громадян України, громадянина Афганістану й Азербайджану.

Вилучено речові докази причетності затриманих до злочину. Наступного дня затримали ще п’ятьох спільників, серед яких і знайома потерпілого іноземця.

Молодят обікрав… гість

Співробітниками відділу карного розшуку Солом’янського районного управління внутрішніх справ столиці затримано 24-річного вінничанина, який протягом місяця в  гуртожитку, що на вулиці Ушинського в Києві, скоїв 4 крадіжки.

Як повідомляють у прес-службі київської міліції, юнак приїхав до столиці на заробітки та мешкав у цьому ж гуртожитку зі своїм знайомим. Тому він без великих труднощів проникав до кімнат, куди його запрошували довірливі господарі, і виносив звідти золоті вироби та гроші. Викрадені речі, як правило, злодій здавав до ломбарду. За нетривалий час таким шляхом  зловмисник збагатився на суму близько шести тисяч гривень.

Попереднє слідство встановило, що таким промислом злодій займався не вперше. За скоєння 6 крадіжок його розшукує УМВС України у Вінницькій області. Серед «досягнень» затриманого, викрадення грошей у молодят, які запросили юнака на весілля, вважаючи його добрим другом. Тоді злодій викрав 4000 доларів США.

Інф. «ВК»