Люблять увагу та догляд

Хутряні вироби потребують постійного догляду. Будьте акуратні, щоб  випадково не розірвати шкіру, бо доведеться шукати спеціалізовану майстерню.

Якщо шуба намокла під снігом, її треба струсити, повісити на «плечики» і дати висохнути  за  кімнатної температури подалі від джерела тепла. Коли висохне (а також під час висихання), бажано розчесати хутро спеціальною щіткою. Не зберігайте хутряні вироби в пластикових мішках (хутро повинно «дихати»). Не бажано носити на плечі сумку, щоб уникнути передчасного ламання та витирання ворсу. Суміші, якими взимку посипають тротуари, можуть завдати шкоди хутру. І під дощ остерігайтеся потрапити. У шафі, де висить шуба, слід час від часу робити профілактику проти молі. Провітрювати ж одяг краще тоді, коли надворі сухо, морозно.

Якщо ви придбали шубу з білого хутра, то пам’ятайте, що воно не полюбляє яскравих сонячних променів. Забута в шафі, вона старіє вдвічі швидше, ніж її сусідка, яку одягають значно частіше. Отож, не полінуйтеся хоча б вивісити шубу на балкон, просушити – це буде їй лише на користь.

Не намагайтеся, щоб шуба надто пахла парфумами. Хутро не вельми це любить. Ароматичні речовини можуть поєд-нуватися з оліями, що містяться в шкірі, і від того виникатиме неприємний запах.