Не дамо себе обдурити Перемога чи тільки початок?

Після ухвалення Верховним Судом справедливого рішення вся країна отримала нову надію на демократичне суспільство. Але ейфорія від маленької перемоги швидко минула і постало питання: що ж робити до повторного голосування? Кореспондент «Вечірки» запитав про це у людей, які відстоюють свої права на головній вулиці Києва.

Володимир СИДОР, Львів: «Рішення Верховного Суду України, гадаю, найбільша перемога, яку ми здобули. Тепер народу треба докласти всіх зусиль, аби не завадити фальсифікації переголосування. Ця революція допомогла об’єднати народ. Люди переконалися, що стали нацією. Тепер не дозволимо витирати ноги об нашу свободу. Іншого виходу немає, стоятимемо тільки до перемоги. Україна – велика держава, любов об’єднає націю!»

Ренат СКИДАНОВ, Одеса: «Цього важливого рішення ми чекали дуже довго. Мені навіть здалося, що деякі люди умисно затягували розгляд справи і, відповідно, ухвалення рішення. Усі заяви провладних урядовців про великий політичний тиск та заангажованість суддів – порожній звук. Вони не можуть змиритися з тим, що програли. Ми маємо змогу спостерігати за тим, як закінчується епоха авторитаризму в нашій країні. Дуже важливо, щоб зараз сформували новий уряд народної довіри, змінили склад ЦВК тощо. Ми не дамо себе обдурити і перемога буде за нами».

Василь ПИЛИПОВИЧ, Київ: «За ходом розгляду справи у Верховному Суді я уважно спостерігав. Перед ухваленням рішення сумнівався, що воно буде на нашу користь. Але вважати це рішення повною перемогою не слід – це лише початок великого шляху до перемоги. Багато ще треба зробити, але опозиція вибрала правильний темп. Дехто може й має певні сумніви, але я впевнений, що ми стоятимемо до кінця».

Світлана БІРЮК, Київ: «Перемогу святкувати ще рано, адже зроблено так мало і багато чого ще треба зробити. Зараз, спостерігаючи за людьми на Хрещатику, пишаюся, що я українка, частина цієї могутньої нації. Впевнена, що зможемо подолати бандитську владу та, нарешті, житимемо у країні, про яку довго мріяли».

Антоніна УЛІСЬКО, Київ: «Я гадаю, що шановні судді просто не мали права йти проти власного народу і ухвалювати якісь не ті рішення. Сьогодні весь світ (без перебільшення) стежить за розвитком подій в Україні. Ми стоїмо перед великими змінами: стрімко скотитися у прірву чи йти до процвітання та благополуччя. Людям наплювали в душу, і ніхто вже не відступиться від порога власної свободи».

Віктор МІНЬКО, Суми: «Говорили про неймовірний тиск на суддів, але, треба віддати їм належне, вони виявили неабияку мужність, ухваливши демократичне рішення. Не можна відступати. У нас, у Сумах, уже просто неможливо так жити далі. Тиск та погрози не припинялися, і це сягнуло критичної межі – повна протилежність очікуваним результатам. Люди піднялися на захист своєї Батьківщини та свободи і змусили владу зважати на народ. Перемогу святкуватимемо тоді, коли у нас буде чесна влада та об’єктивний уряд».