Акція «Помийся!»

Кажуть, що перед Богом і в лазні усі рівні. До Центральної бані нині ходять і тренер Леонід Буряк, і народні депутати, й учасники акції спротиву з наметових містечок на Майдані.

Із 25 листопада у столичній лазні діє акція «Помийся!» для маніфестантів, які відстоюють наш вибір. Щодня сюди приходить до тисячі людей.

– Здебільшого – це чоловіки – каже заступник директора лазні Федір Романич. – І ось чому. Жінок вдалося розмістити по квартирах.

Спочатку провести акцію «Помийся!» запропонував постійний клієнт – ветеран спецслужби. А потім долучилися столичні меценати, які разом з нами піклуються про здоров’я наших захисників.

З насолодою помитися можна тільки в лазні. Крім того, парилка – потужний акумулятор тепла, який запобігає застудним захворюванням. Тут можна так пропотіти, що й вуха позаламуються. Проте до такого екстриму краще себе не доводити… Усе добре в міру. Та й Мінздоров попереджає: в парилці температура має бути не вище 80оС, а не 500, як дехто полюбляє…

– Коли потрапляєш у парилку, то відчуваєш неймовірне задоволення, – розповідає 22-річний сумчанин Дмитро. – Ніби заново народився. У мене минулися ангіна і хрипота. Проте, мабуть, таки був перегрівся, бо навіть переплутав свою шафу з іншою й одягнувся в чужі речі. Лише на вулиці помітив, що не в своєму. Повернувся і, поки господар речей ще був у лазні, встиг швидко переодягнутися…