Передфінішний спурт обіцяє безкомпромісність протистоянь «за шість очок»

Останній першоколовий тур почався вчора матчем у Кривому Розі, де «Кривбас» змагався з «Динамо». Інший флагман – «Шахтар» – свій поєдинок проти «Іллічівця», за попередньою інформацією, зіграє 10 грудня в Донецьку. Решта зустрічей має відбутися сьогодні.

Зона підвищених інтересів. Особливо важливі для загального розподілу турнірних місць матчі в Києві, де каноніри прийматимуть донецький «Металург», і в Харкові, куди на гостини до «Металіста» завітає «Чорноморець». Столичні «муніципалісти» з п’яти попередніх зустрічей програли металургівцям аж чотири, причому – обидві домашні. Непросто нашим землякам буде й цього разу. По-перше, тому, що серед арсеналівців залишився лише один футболіст, що забивав м’ячі донецькому «Металургові». Це – Чернов, якого важко назвати голеадором. А по-друге, реферуватиме матч одеський арбітр Годулян, який зазвичай «приносить удачу» клубам із Донбасу. З іншого боку, в останніх матчах «Арсенал» демонструє і високий ігровий рівень, і непогані результати. Та й традиції, як відомо, не вічні.

Зона виживання. Два матчі в центрі загальної уваги, оскільки це «міжусобиці футбольних карликів». Остання подробиця, звісно, стосується не стільки статків, скільки турнірної ситуації. «Борисфен» прийматиме «Таврію», а запоріжці – полтавців. У Борисполі зійдуться в творчому змаганні найперспективніші фахівці вітчизняного футболу – тренери Олександр Рябоконь і Олег Федорчук. Обидва, до речі, зовсім недавно представляли столичний регіон: Олег Федорчук, як відомо, чимало років працював з «Оболонню» та ірпінським (нині – броварським) «Нафкомом»; а їхнє творче протистояння почалося ще 2000 року в друголігових перегонах. У Запоріжжі натомість зійдуться команди з іменем і заслугами, до того ж на їхніх тренерських містках – уславлені вітчизняні футболісти (в минулому) та фахівці. Саме суперництво Валерія Яремченка та Володимира Мунтяна й викликає найвищий інтерес у симпатиків народної гри.

«Арсенал» – «Металург» Д. Арбітр Годулян (Одеса), інспектор Вихров (Київ). НСК «Олімпійський». Початок о 17.00. «Металіст» – «Чорноморець». Арбітр Іщенко, інспектор Трошкін (обидва – Київ). Початок о 17.00. «Борисфен» – «Таврія». Арбітр Кран (Харків), інспектор Біба (Київ). Початок о 13.00. «Металург» Зп. – «Ворскла-Нафтогаз». Арбітр Абросимов (Одеса), інспектор Татулян (Київ). Початок о 16.00. «Оболонь» – «Дніпро». Арбітр Подушкін (Харків), інспектор Попов (Київ). Початок о 16.00. «Закарпаття» – «Волинь». Арбітр Жуков (Донецьк), інспектор Балакін (Київська область). Початок о 13.00.