Що розгледіла Ганна Стеців-Герман?

Чергове засідання Всеукраїнського прес-клубу було присвячене діяльності українських засобів масової інформації в період політичної кризи. Голова Держкомтелерадіо Іван Чиж повідомив, що події останнього часу не можна розглядати під одним кутом і сприймати однозначно позитивно чи негативно. І закликав журналістів не ставати на той чи той бік. А потім зауважив, що пішов би на майдан Незалежності з двома бантами: помаранчевим і біло-синім. Цікаво, а що йому заважає? Йти далеко не треба – Держкомтелерадіо знаходиться навпроти метро «Хрещатик».

Пан Чиж не погодився із загальновідомим твердженням, що в нашій державі жахливий стан свободи слова. Бо в Україні існує аж понад 400 партійних газет і лише незначна частина телерадіоорганізацій належать державі. Про олігархів, які володіють каналами, він нічого не сказав. А потім із його вуст залунали дифірамби на честь прес-секретаря Віктора Януковича Ганни Стеців-Герман. Він зауважив, що дуже поважає її громадянський вибір. Адже вона розгледіла у провладному кандидаті щось таке, чого не помітили інші! Але що конкретно вона могла розгледіти, залишилося загадкою для журналістів.

Представники Генпрокуратури Олександр Закорецький та Сергій Домбровський почали вихвалятися своїми «здобутками» у розслідуванні справ, пов’язаних із виборами. Проте не змогли повідомити, як іде слідство стосовно сепаратистських заяв деяких голів облдержадміністрацій. А Михайло Корнієнко «порадував» усіх, сказавши, що крім київських спецпідрозділів міліції до столиці стягнено ще понад 10 тисяч(!) правоохоронців із регіонів, бо міліція, як з’ясувалося, натовпу не любить. За словами пана Корнієнка, мирна акція  протесту на майдані Незалежності не така вже й мирна. Що ж його так налякало? Хіба що те, що поменшало  крадіжок і грабежів у центрі столиці.

А екс-міністр у справах сім’ї, дітей та молоді Валентина Довженко взагалі розповідала про допомогу дітям, соціальні доплати та кредити молодим сім’ям, а також про те, що за цей рік народилося більше дітей, ніж за минулий. Щоправда, представники ЗМІ так і не второпали яке відношення це має до журналістики і виборів?
Дочекавшись завершення цієї млявої розмови, ми поспішили на Майдан, бо там наразі значно цікавіше.