Сепаратизм у Сіверськодонецьку – зрада Батьківщини

З нагоди Дня місцевого самоврядування столичні депутати всіх рівнів  зібралися, аби обговорити поточну політичну ситуацію. На засідання прийшло 452  депутати.

У своєму виступі на зборах Київський міський голова Олександр Омельченко наголосив, що місцеве самоврядування – це традиція, яку започаткували ще за часів Київської Русі. Вона збереглася донині: народне віче на майдані Незалежності – символ свободи, демократії та вільного духу громади, яка повстала проти сваволі влади.

– Ми пишаємось тим, що зараз на Київ дивиться не лише  вся Україна, а й уся Європа та світ. Бо нині твориться сучасна історія європейської демократії, – зауважив Олександр Олександрович.

Вихід із політичної кризи міський голова бачить у переголосуванні другого туру виборів. Олександр Олександрович також зауважив, що Леонід Кучма мусить негайно підписати указ про відставку уряду Віктора Януковича. Адже всі чекають цього рішення.

Київський голова різко засудив сепаратистські висловлювання на з’їзді у Сіверськодонецьку. Мета їх – захистити інтереси провладних кланів і відвернути увагу від злочинної «прихватизації». А це – зрада інтересів України, зрада Батьківщини.

Олександр Омельченко звернувся до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з пропозицією провести Всеукраїнський з’їзд депутатів місцевих рад.  Представники  з усіх регіонів України повинні зібратися і досягти згоди в суспільстві.

Насамкінець мер Києва запропонував розробити народний проект політичної реформи, яка б забезпечила справжнє народовладдя.

– У результаті такого реформування президентська республіка має стати парламентсько-президентською або парламентською, – наголосив Олександр Омельченко.
Отож, слово за Верховною Радою. Як парламент вирішить, так і буде.