Залишаться Чорновіл із Шуфричем?

Верховна Рада України працюватиме навіть у вихідні – сьогодні й завтра планується прийняти низку термінових неординарних рішень.

Передусім – постанову про шляхи виходу з кризи, внесення змін до Закону про вибори Президента та Конституції України, встановлення дати переголосування другого туру Президентських виборів. Опозиція також наполягає на розгляді кандидатур до складу нового уряду та ЦВК. Таким чином Верховна Рада, як сказав нашоукраїнець Г.Манчуленко, відреагувала на звинувачення з боку влади, що, мовляв, опозиція затягує переговорний процес і поглиблює кризу в державі.

А вчора Верховна Рада ухвалила постанову, в якій запропонувала Президентові України відкликати українських миротворців з Іраку та постанову «Про заходи щодо подальшого недопущення фінансової кризи».

Тим часом парламентарії продовжують виходити з провладних фракцій. Учора фракцію партії екс-керівника штабу Януковича С.Тигипка «Трудова Україна» залишило аж дев’ятеро депутатів на чолі зі своїм парламентським лідером І.Шаровим. Із «лугансько-кримської» групи «Союз» вийшов В.Кирилов. Днями, як ми вже інформували, фракція СДПУ(о) стала меншою на чотирьох, а «Регіони України» – на трьох членів. Натомість до екс-більшості нарешті офіційно пристав Т.Чорновіл, увійшовши до «Регіонів» – фракції партії Януковича. Якщо так буде й надалі, то у «більшості імені Гавриша» до нового року залишиться хіба що Шуфрич із Чорноволом.

Коли верстався номер, стало відомо, що із фракції «Трудова Україна» також вийшов народний депутат О.Кузьмук, міністр оборони України.