Гімн написали «Ґринджоли»

Аби з’ясувати, яка музика найбільше сприяє піднесенню духу та боротьбі у складних погодних умовах, «Вечірка» вийшла на вулиці міста. Респонденти відповідали на запитання: «Яку пісню ви вважаєте гімном теперішньої революції?» та «Чи загалом важливою є музика під час суспільно-політичних акцій?»

Данило, студент Львівського політехнічного інституту: «Музика значно полегшує шлях до перемоги, посилює витривалість. Для мене та моїх друзів головна пісня цих днів – «Гімн України» у виконанні Олександра Пономарьова. На другому місці – «Разом нас багато – нас не подолати!», а на третьому – пісні Марії Бурмаки».

Лілія Степанівна та Євгенія Миколаївна, економісти, Київ: «Музика, безумовно, несе величезний заряд енергії. Те, що лунає зі сцени на Майдані, миттю підносить настрій, зокрема, після роботи. Ось і зараз ми йдемо на мітинг. Для нас як гімн – пісня Марії Бурмаки «Ми йдемо». Взагалі нам дуже подобається творчість цієї співачки».

Дмитро, бізнесмен із Чернівців: «У принципі, якусь одну пісню важко визначити. Ось те, що зараз лунає, подобається (звідкілясь звучить пісня «Плачу Єремії») Авт. Я сповнений енергії та поїду з Києва лише тоді, коли здобудемо перемогу. І музика для мене – не надто важливий фактор у цьому процесі».

Марта й Богдана, вивчають іноземні мови у класичній гімназії при Львівському університеті імені Івана Франка: «Музика й танці зігрівають і підбадьорюють. Як гімн теперішньої помаранчевої революції для мене пісня «Разом нас багато – нас не подолати!». До речі, хто її написав?! Крім того, як гімн сьогоднішніх подій сприймається пісня про Україну Тараса Петриненка».

Василь Валеріанович, працівник Верховної Ради: «Разом нас багато – нас не подолати!» – непогана пісня. Загалом, кожний історичний період потребує нових пісень. Я розумію і сучасну музику, але вважаю, що серед українських народних пісень можна знайти безліч революційних. Мені подобаються пісні мелодійні, енергійні, такі, що несуть прямі заклики до дії. Дуже важливо зараз не забувати те, що співали наші пращури».

Пісню «Разом нас багато – нас не подолати!», вочевидь, найпопулярнішу зараз у Києві, створили івано-франківський гурт «Ґринджоли» та радіо «Західний Полюс». Програмним директором провідної івано-франківської радіостанції «Західний Полюс» є Олександр Токарев – у минулому бас-гітарист групи «Ла-Манш», яка була популярною років зо два тому, але швидко розпалася.