Модель здійснення мрії

На початку року в Нью-Йорку відбувся міжнародний фінал одного з найпрестижніших конкурсів «Супермодель світу», переможницею якого стала 19-річна киянка Наталя Гоцій. Завдяки цьому вона уклала чвертьмільйонний контракт на співпрацю із відомим нью-йоркським агентством «Ford Models», з котрим мали честь працювати свого часу Шерон Стоун, Брук Шилдс, Джейн Фонда, Рене Русо, Кім Бесінджер, Наомі Кемпбел, Стефані Сеймур та інші.

Наша красуня – студентка 4-го курсу Бориспільського національного університету муніципальної економіки та права, майбутній фінансист. Її модельні параметри: 87-60-90, зріст 180 см.

Зараз на Батьківщині Наталка здебільшого як залітна птаха, та все ж нашому позаштатному кореспонденту вдалося поспілкуватися з нею.

– До чого тобі за кордоном найскладніше звикати?

– До нового ритму життя. Попервах навіть не могла спати від утоми.

– Ну а з ким із тамтешніх знаменитостей зустрічалася чи, можливо, навіть познайомилася?

– Бачила пару разів Вікторію Бекхем. Вона просто жахлива... У журналах завше вся розфуфирена, а насправді, я б сказала, – ідеальний персонаж для залякування неслухняних дітей. Загалом же, у мене нема якихось кумирів, у яких хотілося б виклянчувати, наприклад, номер телефону чи автограф.

– А скільки на Заході заробляє перспективна модель?

– У Мілані, приміром, за вихід на подіум платять у середньому 1000 – 7000 євро. Приблизно стільки ж і в Парижі. Однак там моделі перепадає лише 30 відсотків від суми, оскільки решту забирають як податки (вони, до речі, у Франції найвищі в Європі).

– Наталко, з ким із відомих знаменитих кутюр’є найцікавіше було співпрацювати?

– Звичайно ж, із Домініко. Я з ними працювала тиждень – із восьмої ранку до шостої вечора. Після знайомства стилісти приміряли на мене чудовий бежевий костюмчик, а ще прикольну дуже дорогу сукню зі стразами. Я подумала: «Такі сукні, мабуть, лише зіркам шиють!». В усіх дівчат було по одному виходу. До речі, у більшості Будинків мод такого рівня, як правило, достатньо буває грошей, щоб найняти 80 модельок, котрі спокійно, без зайвої метушні відпрацюють показ. Сукню дають зазвичай приміряти трьом дівчатам, а потім дизайнери вибирають, на кому з них вона ефектніша. Асистенти мені сказали, що я виходжу четвертою. За кордоном дуже важливо потрапити саме до десятки перших – це «топ». Мені пощастило вийти четвертою! Першою йшла Наомі Кемпбел переді мною – Кармен Каас, а потім я, у тому самому бежевому костюмчику.

– А яким ти бачиш своє майбутнє?

– Мені хотілося б домогтися в цій сфері максимального, на що я здатна. Так, є блискучий старт і я хочу якнайдалі сягнути. Хочу стати топ-моделлю.

– Але юність, на жаль, швидкоплинна. Може, доведеться перекваліфікуватися в «погодні прогнозисти», як чимало твоїх колег?

– До речі, саме туди мене й не взяли, коли доводилося випробовувати долю на таких кастингах (зокрема на каналі «Інтер»). Можливо, через те, що, коли занадто хвилююся, не можу нормально двох слів зв’язати.

– Чи доводиться тобі вдаватися до якихось радикальних засобів, щоб бути завжди у формі?

– Ні, тільки все природне. Правда, прес колись довгенько качала. Однак, коли йдуть покази, не до того: приходиш і падаєш без сил. Часто на підготовці перед показом треба бути о 5.30 ранку. Оце практично і є для мене своєрідний фітнес у лапках.

Полюбляю шоколад – як чорний, так і молочний. Із задоволенням гризу фрукти. А от від смаженого – хоч яким би ароматним воно було – утримуюся.

– А щодо інших життєвих уподобань?

– Дуже люблю спостерігати за автогонками. Та й сама – ніде правди діти – на своїй «Тойоті» ганяю часом, як божевільна. Одначе на BMW намагаюся їздити акуратніше.

– А заміж найближчим часом за якого-небудь товстопикого мільярдера не збираєшся?

– Про це зараз навіть не думаю. А який мені сенс виходити за когось, аби, ставши його слухняною утриманкою, відмовитися від кар’єри?

– Часто доводиться чути якісь нісенітниці про себе?

– В Інтернеті, буває, за півдня можу про себе цілу купу дурниць прочитати. Але не скажу, що байдуже їх сприймаю. Інколи після цього ніч не сплю.

– Хто з українських співаків, на твою думку, гідний представляти Україну на майбутньому конкурсі Євробачення?

– Гадаю, слід продемонструвати щось несподіване. Мені, наприклад, дуже сподобався виступ Віталія Козловського на «Новій хвилі». А із співачок, мабуть, зупинила б свій вибір на експресивно-запальній Гайтані.